diabet-zaharat-1

Diabet zaharat

Vă confruntați cu un diabet zaharat sau prezentați o predispoziție ereditară către dezvoltarea unei astfel de afecțiuni? Centrul medical Ofta Review vine în întâmpinarea nevoilor dvs. punând la dispoziție asistență medicală de specialitate pentru diagnosticarea, monitorizarea și ținerea sub control a patologiilor de diabet zaharat tip 1, diabet zaharat tip 2 și diabet gestațional.

Aducem în fața dvs. specialiști diabetologi cu o experiență vastă în domeniu, pregătiți să vă ofere tratamentul și recomandările necesare pentru a vă menține o glicemie normală sau cât mai aproape de valorile standard.

Bucurați-vă de tratamente și supraveghere medicală la cele mai înalte standarde! Fie că suferiți deja de o formă de diabet zaharat, fie că vă confruntați cu hiperglicemie și rezistență la insulină și vă doriți să interveniți la timp pentru recâștigarea sănătății, vă așteptăm cu drag la clinica Ofta Review. Programați-vă acum!

Tipuri de diabet zaharat și manifestări

La nivel național, 1 din 10 persoane suferă de o formă de diabet zaharat, iar 3 din 10 români se află în stadiul de prediabet (nu prezintă o glicemie normală, se confruntă cu rezistență la insulină etc.). Statisticile sunt cu adevărat îngrijorătoare, diabetul fiind, la nivel mondial, cea mai frecventă boală endocrină.

Dar ce reprezintă, de fapt, această afecțiune? Termenul de diabet zaharat este folosit pentru a denumi sindromul cronic caracterizat prin valori ridicate ale glucozei în sânge (hiperglicemie) determinate de un dezechilibru la nivelul metabolismului (sunt înregistrate anomalii privind secreția de insulină - secreție insuficientă sau secreție excesivă, fenomen care poartă numele de rezistență la insulină).

În funcție de cauzele declanșării bolii, există trei tipuri principale de diabet zaharat cu care vă puteți confrunta:

  • Diabet zaharat tip 1 (insulino-dependent) sau diabet juvenil - afectează, în general, copii și adolescenții și apare pe fundalului unui deficit de insulină ca urmare a distrugerii celulelor din pancreas responsabile cu secretarea acestui hormon. În general, poate avea cauze genetice, virale sau de natură alimentară. Așa cum aminteam anterior, este un diabet zaharat insulino-dependent, ceea ce înseamnă că, pentru a se restabili o glicemie normală, tratamentul presupune administrarea de insulină în doze personalizate, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
  • Diabet zaharat tip 2 (non-insulino-dependent) - apare ca urmare a rezistenței organismului la insulină și are, cel mai frecvent, cauze genetice sau de natură alimentară (alimentație haotică, bogată în glucide sau exces de alcool). Acest tip de diabet zaharat nu necesită administrarea de insulină, ci doar tratament cu antidiabetice (orale sau injectabile), însoțit, bineînțeles, de un stil de viață disciplinat.
  • Diabet gestațional - este singura formă de diabet temporar (pacientul revine ulterior la o glicemie normală) și se manifestă în timpul sarcinii ca urmare a acțiunii hormonilor eliberați de placentă, care pot bloca activitatea insulinei.

Ce simptome ar trebui să vă trimită la investigații?

Diabetul zaharat este una dintre bolile tăcute, greu de identificat, care prezintă simptome doar în stadiile avansate. Ca urmare, statisticile arată că aproximativ 35% dintre bolnavii cu diabet zaharat nu știu de existența acestui diagnostic.

Pentru a preîntâmpina apariția diabetului sau pentru diagnosticarea sa timpurie, vă recomandăm să includeți în protocolul anual de analize indici precum glicemia serică, hemoglobina glicozilată sau indicele HOMA, în special dacă prezentați o predispoziție genetică către un diabet zaharat tip 1 sau diabet zaharat tip 2. Dacă identificați o hiperglicemie (o glicemie normală se situează între 70-100 mg/dl dimineața, pe nemâncate) sau dacă ceilalți parametri nu se încadrează în limitele admise, vă sfătuim să ne faceți o vizită pentru a discuta cu specialistul nostru în diabet zaharat!

De asemenea, este recomandat să vă adresați de urgență unui diabetolog dacă vă confruntați cu următoarele simptome:

  • slăbire bruscă, urinări dese, sete și oboseală crescute, stări de greață sau vărsături (simptome ale unui diabet zaharat tip 1);
  • apetit crescut, senzație de sete, urinări dese și infecții repetate ale tractului urinar, vindecarea greoaie a rănilor, furnicături în membre și tulburări de vedere (simptome ale unui diabet zaharat tip 2).

Vă confruntați cu o astfel de simptomatologie sau știți că sunteți predispus spre dezvoltarea unui diabet zaharat? Vă așteptăm cu drag la Ofta Review pentru o discuție cu medicul diabetolog! Suntem pregătiți să vă oferim atât tratamentul, cât și recomandările necesare, astfel încât să ameliorăm simptomatologia și să evităm eventualele complicații ale bolii. Alături de specialiștii noștri, aveți garanția unei vieți normale și sănătoase! Nu ezitați să ne contactați!


tensiune-oculara-2

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com