Întrebări frecvente

Vreau un consult rapid - nu am timp

Atunci când e vorba de sănătate ar trebui alocat timp, atât de mult cât e necesar până la găsirea celei mai bune soluții; un diagnostic precoce poate salva vederea, în același timp o întârziere poate duce la pierderea ireversibilă a vederii, oricât timp ai avea ulterior pentru aceasta.

Vederea a scăzut - îmi trebuie ochelari sau să merg la oftalmolog?

Majoritatea caută modalitatea cea mai rapidă pentru a obține o vedere mai clară și merg la Optică pentru ochelari, ocolind medicul; e la fel de greșit precum am solicita un baston sau un cărucior când nu mai poți merge - de fapt ar trebui să mergi la medic pentru a trata boala apărută dacă e posibil; uneori o amânare poate face imposibilă restabilirea sănătății oculare.

Aveți și ochelari de soare?

Avem ochelari de soare obișnuiți, "ready made", dar e posibil și de cele mai multe ori e mai bine, să se comande ochelari de soare personalizați pentru fiecare (cu filtre de protecție potrivite pentru "slăbiciunile" oculare ale fiecăruia, eventual și cu dioptriile necesare, astfel încât confortul vizual să fie maxim.

Preț consultație

Se fac consultații gratuite prin asigurările de sănătate; în privat o consultație de bază costă 150 lei; investigațiile speciale care ar fi utile în funcție de diagnosticul găsit, se achită separat.

Cum se poate corecta miopia?

Corectarea vederii în cazul miopiei se poate face:
1. cu ochelari,
2. cu lentile de contact "moi" (mai cunoscute),
3. cu lentile de contact "rigide" purtate ziua,
4. cu lentile de contact "rigide" purtate doar noaptea (o opțiune mai bună, dar mai puțin cunoscută),
5. operația (chirurgie refractivă)

Care lentile de contact sunt cele mai bune?

Lentilele de contact "rigide", bine adaptate, sunt opțiunea cea mai bună, cu cele mai puține riscuri pentru ochi.

Ce înseamnă "lentile de noapte"?

Acest mod de purtare a lentilelor de contact se numește și ortokeratologie (OKT); la miopi, lentila purtată în medie 7-8 ore pe noapte, reușește să remodeleze corneea astfel încât persoana să poată vedea bine pe tot parcursul zilei (restul de 16-17 ore, chiar și mai mult), FĂRĂ a mai purta ceva (FĂRĂ ochelari sau lentile de contact); oferă libertate de mișcare, posibilitate pentru orice sport, un câmp vizual larg, confort ocular (și nu numai) maxim.

Cum pot încetini evoluția miopiei?

Utilizând "lentile de noapte", reducând timpul petrecut în fața ecranelor digitale, exerciții de gimnastică oculară, optimizând alimentația și modul de viață.

Când trebuie să ducem copilul la oftalmolog?

Dacă observați ceva suspect - copilul poate fi consultat în primele zile de viață; sunt multe boli generale care se asociază și cu afectare oculară; "ochii care mai fug" sau strabismul intermitent pot fi întâlnite la sugar până la 8-10 luni fără a necesita tratament decât dacă persistă după această vârstă; dacă părinții au probleme oculare - e bine să aducă copiii la control cât mai devreme; dacă nu sunt semne de suspiciune a unei afecțiuni oculare - copilul poate fi adus la medic doar după vârsta de 3 ani când colaborarea cu ei e mai bună; orice copil trebuie să aibă cel puțin o vizită la oftalmolog înainte de 5 ani.

Când trebuie să solicit un consult oftalmologic?

Ori de câte ori simți un disconfort ocular sau vizual; persoanele cu boli generale (ex. diabet, hipertensiune arterială, etc.) ar trebui să fie văzute o dată pe an; după 40 de ani orice persoană sănătoasă ar trebui să aibă un consult la 2 ani; dacă în familie aveți rude cu boli oculare (glaucom, degenerescență maculară, vicii de refracție, strabism, boli de retină, etc.) ar fi util să vă faceți și dumneavoastră un consult.

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com