examinari functionale oftalmologice

Determinarea viciilor de refracție

Viciile de refracție sunt afecțiuni oculare care împiedică ochiul să focalizeze în mod corespunzător lumina, cauzând vederea încețoșată. Viciile de refracție primare sunt miopia, hipermetropia și astigmatismul.

 

Măsurarea viciilor de refracție se realizează cu ajutorul aparatelor computerizate, care stabilesc dioptria globului ocular.

Miopia

Ochiul miop vede clar obiectele situate aproape. Ochiul miop este ochiul cu putere refractivă în exces, în raport cu lungimea sa axială. Cuvântul miopie provine de la Galen (considerat ultimul mare medic al antichităţii, 130 d.Hr. – 200 d.Hr.), din “meyen” = a închide şi “ops” = ochi. Romanii considerau miopia un handicap vizual permanent, numit vicium perpetuum.

Hipermetropia

Ochiul hipermetrop are puterea refractivă insuficientă în comparatie cu lungimea axială. Cuvântul hipermetropie provine din “hyper” = în exces, “met” = măsurare şi “opia” = a ochiului. În trecut, hipermetropiei i s-a acordat mai puţină atenţie decât miopiei deoarece s-a considerat că este cauzata aproape numai de factori genetici şi ereditari. Hipermetropia duce la scăderea acuităţii vizuale atât în vedere departe cât şi în vedere aproape, în funcţie de capacitatea de acomodare, deşi cele mai importante simptome specifice se manifestă în vedere aproape. La copii, hipermetropia a fost asociată cu abilitate scăzută la citit, cu rezultate mai slabe la testele de inteligenţă, cu dificultăţi la învăţat şi întârziere în dezvoltarea abilitătilor de percepţie vizuală.

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com