perimetrie computerizata

Perimetrie computerizată

Perimetrie computerizată statică (PC)
Câmpul vizual (CV)

Câmpul vizual (CV), parte esențială a funcției vizuale, este definit ca aria din mediul înconjurător percepută vizual de unul sau ambii ochi în direcția fixării, fără mișcarea capului sau a ochilor.

Fenomenele optice sunt percepute de ochi și transmise creierului de-a lungul căii vizuale aferente sub formă de lumină, culori, contururi, forme, contraste și mișcări în cazul câmpului vizual monocular, fiind integrate sub forma vederii stereoscopice tridimensionale în spațiu, în câmpul vizual binocular. Restricțiile câmpului vizual au, așadar, un impact major asupra calității vieții pacienților.

Testul perimetric cuantifică, într-o metodă sistematică și standardizată (formă, dimensiune, culoare, intensitate și durată a stimulului luminos) sensibilitatea pacientului la lumină. Este folosită o cupolă hemisferică, în fața căreia pacientul este așezat cu capul stabilizat, un ochi acoperit și privirea fixă spre centrul cupolei; Îi sunt prezentați stimuli luminoși de diferite dimensiuni si intensităţi iar pacietul semnalizează percepția acestora în CV prin apăsarea unui buton de răspuns sau verbal, răspunsul său fiind consemnat în punctul corespunzător al hărții CV.

Analiza de câmp vizual este importantă în:

  • detectarea defectelor de câmp (scotoamelor) în glaucom, retinopatii diabetice, DMS şi alte boli neurooftalmologice grave
  • aprecierea evoluţiei bolilor oftalmologice (stagnare, regresie funcţională sau deteriorare progresivă cu pierdere de funcţie vizuală)

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com