potentiale-evocate-vizuale-1

Potențiale evocate vizuale (PEV). Investigații neurologie.

Potențiale evocate vizuale (PEV) este o investigație demarată pentru detectarea unor tulburări de conducere a căilor vizuale. Potențiale evocate vizuale se realizează prin înregistrarea potențialelor evocate la nivel cerebral după expunerea la stimulări luminoase standardizate.

La întâlnirea dintre oftalmologie și neurologie, testul de potențiale evocate vizual permite specialistului să evalueze complet starea nervului vizual.

Ce tipuri de afecțiuni se pot depista prin testul de potențiale evocate vizuale?

Potențiale evocate vizuale este o investigație de bază pentru diagnosticarea unor afecțiuni ce țin, deopotrivă, de oftalmologie și neurologie. Astfel, testul PEV este esențial pentru:

  • investigarea bolilor cu efect demielinizant (scleroza multiplă, neuromielita optică etc.)
  • depistarea și investigarea nevritelor și neuropatiilor optice.

Tipuri de teste PEV

Stimulii proiectați sunt de două tipuri: "flash" luminos (lumina albă) și "pattern", stimul structurat în "tabla de șah" cu bun contrast alb-negru.

  • Testul PEV - Flash se aplică la pacienții cu o acuitate vizuală scăzută sau cu o colaborare dificilă. Latența undei înregistrate arată starea nervului optic și a căilor vizuale intracraniene.
  • Testul PEV – Pattern se adresează pacienților cu acuitate vizuală bună. Undele înregistrate indică funcționalitatea nervului optic și a căilor vizuale intracraniene.

Vă așteptăm în clinica Ofta Review pentru un test PEV! Programați-vă acum!

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com