testarea-motilitatii-oculare-1

Testarea motilității oculare

Testarea motilității oculare este efectuată pentru a determina capacitatea pacientului de a urmări cu ochii un obiect în mișcare, timpul mișcărilor binoculare și fixarea cu exactitate pe două ținte separate.

Prin testul de motilitate oculară, medicul oftalmolog va observa mișcările pe care le face globul ocular în timpul privirii, evaluând atât performanța musculară a fiecărui ochi, cât și maniera în care cei doi reușesc să se coordoneze (vederea binoculară).

Ce implică, mai exact, un test de motilitate oculară?

Testarea motilității oculare se realizează în mai multe etape de urmărire a mișcărilor pe care le realizează globul ocular, evaluându-se, pe rând:

  • pozițiile cardinale ale privirii;
  • rotațiile oculare individuale și mișcările conjugate;
  • mișcările rapide ale ochiului (sacade).

Când este necesară testarea motilității oculare?

Un test de motilitate oculară este indicat în momentul în care se suspectează prezența strabismului, diplopiei ori la pacienți care resimt dureri în globul ocular în anumite direcții ale privirii.

Dacă vă confruntați și dvs. cu efectul de privire dublă, cu dureri oculare constante în anumite direcții ale privirii sau pur și simplu identificați o lipsă de coordonare între ochi, vă invităm să faceți o vizită la clinica Ofta Review pentru testarea motilității oculare. Programați-vă acum!

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com