biometrie-1

Biometrie. Investigații cataractă

O biometrie implică măsurători anatomice ale ochiului, inclusiv lungimea axială, a curburii corneei și adâncimea camerei anterioare oculare. Aceste măsurători biometrie sunt cruciale pentru selectarea puterii lentilelor intraoculare (IOL) corecte, astfel încât să obținem rezultatul refractiv dorit după intervenția chirurgicală necesară la cataractă.

Investigația de biometrie este, așadar, o etapă esențială în tratarea cataractei.

Ce este cataracta?

Cataracta este o afecțiune oftalmologică localizată la nivel de cristalin. Aceasta apare în special la vârste înaintate (aproximativ 70% dintre persoanele de peste 65 de ani suferă de acestă boală), însă poate fi prezentă și congenital sau la persoane tinere. Cataracta se manifestă prin scăderea progresivă a vederii cauzată de pierderea transparenței din cristalin.

Singurul tratament eficient în cataractă este cel chirurgical. Medicul oftalmolog înlocuiește cristalinul afectat cu un cristalin artificial, care nu mai poate fi afectat ulterior. Prin biometrie, specialiștii primesc toate măsurătorile necesare pentru noul cristalin.

Suferiți de cataractă și aveți nevoie de un cristalin artificial? Vă așteptăm la Ofta Review pentru investigațiile prin biometrie! Programați-vă acum!

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com