biomicroscopia-1

Biomicroscopia de pol anterior

Biomicroscopia de pol anterior implică evaluarea directă a structurilor polului anterior cu ajutorul unui microscop oftalmologic specializat. Așadar, printr-o biomicroscopie de pol anterior, medicul oftalmolog va putea depista leziuni la nivelul corneei conjunctive, irisului și cristalinului.

Biomicroscopia se realizează cu ajutorul unor lentile special concepute, care permit evaluarea unghiului irido-cornean (gonioscopie), precum şi a polului posterior ocular (retina, nervul optic, corpul vitros).

De asemenea prin ataşarea unui dispozitiv de fotografiere digitală, s-a realizat sistemul Haag Streit Digital Slit Lamp BX 900, pentru a prelua poze de pol anterior şi pentru documentarea precisă a patologiei.

Ce include biomicroscopia de pol anterior?

O biomicroscopie de pol anterior cuprinde evaluarea următoarelor elemente:

  • marginea pleoapelor;
  • conjunctiva bulbară (zona alba a globului ocular);
  • caruncula lacrimală (unghiul intern al ochiului);
  • corneea;
  • filmul lacrimal;
  • conjunctiva palpebrală (partea interioară a pleoapelor).

Biomicroscopia este utilă în identificarea micilor zgârieturi, rupturi sau corpuri străine la nivelul corneei, în diagnosticare afecțiunilor bacteriene (ex: conjunctivita) sau a cataractei. De asemenea, este o investigație des utilizată înainte ca medicul oftalmolog să recomande lentile de contact deoarece permite evaluarea filmului lacrimal.

Aveți nevoie de o biomicroscopie? Vă așteptăm la Ofta Review!

Fie că vă confruntați cu afecțiuni bacteriene (conjunctivita, alergii sau alte tipuri de afecțiuni inflamatorii), fie că ați suferit accidentări (corpuri străine au ajuns în ochi) și aveți nevoie de o biomicroscopie sau pur și simplu vă doriți o evaluare oftalmologică completă, vă așteptăm cu drag la Ofta Review!


biomicroscopia-2 biomicroscopia-3

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com