ultrabiomicroscopie-1

Ultrabiomicroscopie (UBM)

O ultrabiomicroscopie (biomicroscopia cu ultrasunete) este o tehnică cu ultrasunete de înaltă rezoluție care permite analizarea detaliată a structurilor segmentului ocular anterior, structuri care altfel sunt ascunse deoarece nu pot fi apreciate prin alte mijloace sau echipamente.

Biomicroscopia cu ultrasunete este o modalitate de a vedea ochiul în detaliu la nivel microscopic. Orice tulburare care poate fi pătrunsă de sunetul de înaltă frecvență și se încadrează în lungimea de undă măsurabilă a ultrasunetelor poate fi analizată.

Când este utilă o ultrabiomicroscopie?

Biomicroscopia cu ultrasunete (UBM) poate ajuta la detectarea / diagnosticarea următoarelor tipuri de tulburări oculare:

  • glaucomul (acumulare de umoare apoasă);
  • uveita;
  • trauma polului anterior, de obicei asociată cu hifemă;
  • medii opace: o ultrabiomicroscopie poate oferi informații valoroase în diagnosticul diferențial al tumorilor, cum ar fi tumorile irisului, tumorile corpului ciliar, tumorile polului anterior și chisturile.

Aveți nevoie de o ultrabiomicroscopie? Vă așteptăm cu drag la Ofta Review!

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com