lentile-de-noapte-1

Lentile de noapte. Lentile ortokeratologie (OKT)

Gama de lentile de noapte sau lentile ortokeratologie (OKT) reprezintă o terapie refractivă corneană modernă care ajută la corecția miopiei și astigmatismului, având ca efect o vedere clară fără utilizarea ochelarilor sau lentilelor de contact în timpul zilei.

Cum funcționează niște lentile de noapte?

Fiecare pereche de lentile este unică, personalizată după caracteristicile corneene ale pacientului, fiind fabricate în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Acestea se preiau cu ajutorului un software specializat.

Varianta de lentile ortokeratologie este purtată pe timp de noapte și corectează curbura corneei în timpul somnului, ceea ce va duce la focalizarea corectă a imaginilor şi va compensa erorile de refracție.

Kit-ul de lentile ortokeratologie conține lentilele, soluțiile speciale destinate curățării și picături ochi (lacrimi artificiale) necesare pentru curățarea ochiului înainte și după utilizare.

Căror pacienți le sunt recomandate aceste lentile ortokeratologie?

Aceste lentile de noapte sunt potrivite pentru pacienții miopi, cu o miopie de până la -6.5 dioptrii.

Acestea se poartă noaptea, în timpul somnului, în jur de 7-8 ore, iar dimineața se scot și pacienții văd normal, ca și cum ar purta ochelari, sau lentile de contact moi (făra vicii de refracție). Pentru un confort optim, medicul oftalmolog va prescrie și niște picături ochi care să mențină ochiul perfect hidratat și curat.

Avantajele purtării unor lentile de noapte

Purtarea unor lentile de noapte/ lentile ortokeratologie are ca efect și stoparea sau încetinirea semnificativă a progresiei miopiei. Cu alte cuvinte, utilizarea lor înseamnă:

  • Fără ochelari
  • Fără lentile de contact în timpul zilei
  • Fără chirurgie refractivă
  • Fără LASIK
  • Fără Keratectomie fotorefractivă

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview I

str. Moților, nr. 9, ap. 8,
Cluj-Napoca, România

Aproape de parcarea de la primărie

Centrul de investigații oftalmologice OftaReview II

str. Siretului, nr. 16,
Cluj-Napoca, România

Programări

Telefon: 0364.107.206 sau 0745.659.945
E-mail: vezibine@oftareview.com

PROGRAMĂRI ONLINE

Prin trimiterea mesajului și a datelor completate mai sus sunt de acord cu Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal Oftareview.com